En tur till BM och förlossningen
fredag 2 mars 2012 @ 16:44 | MVC, Vecka 31-40 hjärta

Tog en morgonvägning imorse och chockades över veckans viktuppgång på 4 kg. Ringde MVC för att kolla läget så fick en tid att titta in med urinprov och för att kolla blodtrycket. Urinen hade lite spår i sig, men fullt normalt sa barnmorskan. Blodtrycket däremot låg på 140/90. Fick lägga mig ner och vila en stund, då visade blodtrycket 150/90. Bebisen verkade då må hur bra som helst därinne med sina 152 hjärtslag/min.

Blev i alla fall skickat ner till förlossningen efter lunchen för ytterligare prover. Låg med CTG-kurva i 20-30 minuter. Bebisen pendlade mellan 130 och 170 hjärtslag i minuten, protesterade lite mot de där hårda banden på magen kanske? Nytt urinprov med samma resultat som tidigare idag, lite spår. Blodtrycket låg dock nu på 140/80 så lite bättre. Fick lämna 3 rör blod och sen fick vi vänta en timme på att läkaren kom tillbaka med provsvaren. Det såg bara bra ut så nu är vi hemma igen.

Är väl bara att ta det så lugnt som det bara går nu, och så får vi se vad nästa besök hos barnmorskan på torsdag visar. Jag mår ju bara bra förutom svullnaden, lite tung i huvudet kanske men annars inget. Bebisen mår ju som sagt bara toppen. Bara att avvakta och se.

En kommentar
  1. 47
    Anna-Maria | fredag 2 mars 2012 @ 20:55

    Vad skönt att bebisen mår bra och att det inte var nåt knas! 🙂 Hoppas ni får en härlig helg!


Skriv en kommentar