Vecka 30 (29+0)
onsdag 4 januari 2012 @ 10:20 | Vecka 21-30 hjärta

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1600 gram. Det är omkring 41 centimeter långt.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Ett 30 veckor gammalt foster som är 41 centimeter långt.

 

Helt galet vad tiden går. Vecka 30 redan. Börjar känna mig lite smått stressad, varför vet jag inte riktigt. Är ju mest småsaker som behöver fixas. Såsom att omorganisera i garderober så vi får in bebiskläderna någonstans. Tvätta bebiskläder (tänk det hade jag redan gjort förra graviditeten vid denna tid, snacka om att man var förväntansfull då;-) ). Omorganisera i toaletterna, fixa upp skötbordsplatsen så förvaring finns. Sen är det små inköp som blöjor, tvättlappar m.m.

Men det största är ju ändå också kvar…vagn. Fortsätter hålla utkik på Blocket. Vill så gärna ha en Emmaljunga classic, på grund av lufthjulen. Så mycket enklare att köra vintertid än om man har punkteringsfria däck.

En kommentar
  1. 13
    Sandra | onsdag 4 januari 2012 @ 12:11

    http://www.blocket.se/vasterbotten/Emmaljunga_Classic_med_mjuklift__Toppskick_37104067.htm?ca=2&w=1


Skriv en kommentar