Vecka 28 (27+0)
onsdag 21 december 2011 @ 10:19 | Vecka 21-30 hjärta

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård (har haft sammandragningar ganska länge, men beror väl på att man är omföderska. Med Saga hade jag inga sammandragningar förrän just på sluttampen).

Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.

————–

Idag är det förövrigt 3 månader kvar till det beräknade datumet. Spännande. Precis som jag skrev i min andra blogg så kommer tiden gå supersnabbt samtidigt som den kommer gå så sakta, så sakta.

Vet inte om jag nämnt det men har börjat känna av bebisens hicka. Flera gånger om dagen, detta ljuvliga rytmiska pickandet. Har nog känt av det i 2 veckor kanske. Läste i mina anteckningar från graviditeten med Saga, där noterade jag bebishickan i vecka 30 först.

En kommentar
  1. 12
    sophie, 2barns mamma i mars. | onsdag 21 december 2011 @ 23:30

    svar: Verkligen, helt sinnessjukt vad de klarar egentligen. Får hålla tummarna att hon klarar sig övh. Måste va jätte jobbigt för föräldrarna att inte veta :/


Skriv en kommentar