Ingen bebis här inte
fredag 16 mars 2012 @ 09:17 | Vecka 31-40 hjärta

Blev en hel eftermiddag/kväll på förlossningen igår. Hade mitt besök hos barnmorskan klockan 14 och eftersom mitt blodtryck låg på 150/90, jag hade +2 i urinen, viktökning på 3 kg sedan i tisdags (sammanlagt 35 kg denna graviditet) och huvudvärk så blev det även en tur förbi förlossningen.

Urinresultaten var samma som hos barnmorskan, blodtrycket hade sjunkit lite grann, 142/82 fick läkarn det till. Satt kopplad till CTG i hela 3 omgångar igår också. Första omgången på en timme. Den första halvtimman låg bebisen och sov med stadiga hjärtljud på 150. Än en gång vibrerade de igång bebisen som sen härjade i en halvtimme med hjärtslag på 160-170. Fick träffa läkaren därefter men kopplades på igen till CTG efter en halvtimmes paus. Läkaren ville se så hjärtljuden gick ner igen men under denna halvtimmes kurva låg bebisens hjärtljud på 170-180. Så klockan var halv sex när vi fick åka iväg för att äta och så skulle vi tillbaka igen halv 8. Blev även en timmes väntetid när vi väl var tillbaka då det kom ett katastrofsnitt emellan. Men väl påkopplade igen var hjärtljuden något lägre, 150-160, så vi fick äntligen åka hem strax efter niotiden.

Och fortsättning följer imorgon…ska in igen då för att kolla blodtryck, urin och förmodligen en CTG-kurva. Om nu inte denna bebis skulle få för sig att komma ut, typ idag? 😀

Känns som att man går på ”övertid” numera. Idag är den graviditetsdag som Saga föddes i, 5 dagar före BF. Jag som var helt säker på att vi skulle ha en bebis vid det här laget, allra helst då jag inte riktigt litat på ultraljudsBF vi fick. Men tji fick jag.

 

En kommentar
  1. 54
    Anna-Maria | fredag 16 mars 2012 @ 11:18

    Oj vilka vändor fram och tillbaka det blir! Men det är ju tur att de håller ordentlig koll på dig och bebisen så allt är bra. 🙂 Du får puffa lite på bebisen så den inte har det så mysigt där inne och behagar titta ut snart. 😉


Skriv en kommentar